Over ons

De gezelligste en betaaldbare dansschool van Ede en regio.

Historie en huidige status

Salsapica dansschool  was van 2007 tot 2012 een gevestigde dansschool in Ede en Veenendaal. (Wegens privé omstandigheden ben ik in 2012 gestopt met lesgeven en de dansschool). Kid Karsowidjojo is in 2007 de uitdaging aangegaan om in Ede en Veenendaal een salsadansschool met een eigenstijl neer te zetten en het werd een groot succes. De dansstijlen van Salsapica bestond uit (maar zijn niet beperkt tot) salsa, merengue, bachata, streetdance, Hiphop-en Jazzballet, aangevuld met gevarieerde invloeden, geïnspireerd door (dans)optredens en workshops.

Salsadansschool Salsapica is er voor iedereen die van dansen houdt. Naast de vanzelfsprekende gezelligheid bieden wij ook graag het plezier om jezelf te verbeteren en dingen leren.

 

De Missie

Wij willen de kunstzin (salsadansen) bij iedereen van jongs af aan versterken, en iedereen de kans geven waardering te krijgen voor de (salsa)danskunst en salsacultuur. Dit doen we in nauwe samenwerking met scholen, culturele instellingen en buitenschoolse opvang. Wij geloven in ons team gespecialiseerde (dans)docenten, waarbij ieder die waardering heeft ontwikkeld voor dans(kunst) en cultuur, zelf danszinnig actief kan (leren)zijn.

De Visie

De passie van onze medewerkers (docenten) is een kernkwaliteit van de dansschool. Van hieruit willen we onze educatief-artistieke opvattingen verder ontwikkelen en uitdragen. Onze markt is Ede, Veenendaal en de regio Utrecht. Dansschool Salsapica wil in deze markt als herkenbare eenheid naar buiten treden, en daarbij de waarde koesteren ven diversiteit en individuele verschillen.

Kernwoorden:

Eigentijds, flexibel, eigenwijs en niet met alle winden meewaaien.

Kid karsowidjojo

Performer, instructor, social dancer :                

Mijn naam is Kid Karsowidjojo geboren in Suriname en in 1976 ben ik naar Nederland gekomen. Ik ben in Suriname met salsa, merengue, soca, reggae, soul, bachata en bigi pokoe muziek en dans opgeroeid zoals iedere (geboren Surinamers). In Nederland ben ik in 1996 met salsadans begonnen bij mijn broer die toen een salsa dansschool had in Wageningen (Salsa4U). Na een tussenstop van enkele jaren ben ik in 2000 weer gaan dansen en meegedaan met groepstrainingen, showgroep en heel veel zelfstandig oefenen. Met de ervaring wat ik had heb ik in 2006 Maria (SMSENZO) bijgestaan met lesgeven in Bennekom waar ik met heel veel plezier heb gedaan, en in november 2007 ben ik samen met Jolanda en Monse een eigen dansschool begonnen in Ede (Salsapica).

 

Salsapica dansschool was een gevestigde salsa dansschool in Ede en Veenendaal. Wegens privé omstandigheden moest ik in 2012 stoppen met lesgeven en ook de dansschool. Na aantal jaren stil heb gezeten voel ik me nu fit om weer les te gaan geven, en mijn passie door te geven aan mensen die graag wil leren dansen. 

 

Vanaf januari 2021 start (herstarten) ik met nieuwe salsa, bachata en bootcamps cursussen  in Ede. En in november en december 2020 starten we met gratis proeflessen hou de site in de gaten.  Salsapica dansschool is ook opzoek naar vrijwilligster (dames) die mee willen assisteren met salsa en bachata dans, maar wel een beetje salsa & bachata kunnen dansen (je wordt opgeleid). Meld je aan via de site of bel. +31 634161199

 

Bij salsapica dansschool staat genieten voorop! Probeer dat ook in je dans te laten zien.

Keep on dancing and keep on having fun!!!!