Danslessen

Danslessen

 

Salsapica dansschool staat voor kwaliteit, creativiteit, passie, danstechniek, connectie, muzikaliteit en plezier. We bieden onze danslessen voor beginners aan in Ede.

 

In onze lessen staat kwaliteit voorop. We leren je niet alleen wát je moet doen, maar ook hóe je het moet doen en ook heel belangrijk, we leggen je uit waarom je het moet doen. Op deze manier ga je het begrijpen en zo leren wij jou de juiste technieken zodat jij met iedereen kunt dansen. Of je nou een leider bent of een volger, of het nou gaat om Salsa, Bachata of andere soort dans. Bij Salsapica dansschool ben jij aan het juiste adres voor danslessen!

 

We houden ons aan een uniform en gestructureerd lesprogramma. We leggen de focus op de belangrijkste technieken, zodat jij leert hoe je met iedereen kunt dansen. Ook styling en ritme in de muziek komen veel aan bod.

Op deze manier leer je te dansen vanuit je gevoel, kun jij je eigen stijl ontwikkelen en vind jij de manier waarop jij je het best kunt uitdrukken op de muziek. Maar vooral plezier hebben in dans is voor ons erg belangrijk.

Salsa

Salsa beginners tot Advanced 

Bachata

Bachata beginners tot Bachata 2

Wat is salsa ?

Salsa is een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes zoals Son, Mambo, Guaguancó, Cha-cha-cha en Danzón, en nog veel meer.De salsa is ontstaan in Cuba uit de Cubaanse Son en heeft zich verder ontwikkeld in het caraibisch gebied, latijns amerika en noord amerika.

Daar waar latino’s zich vestigden ontwikkelde de salsa zich weer verder. De salsa is inmiddels wereldwijd een bekende en vooral geliefde muzieksoort en dans. Ook in Nederland is de opmars van de salsa onontkenbaar.

Salsa wordt veel gedanst in Latijns-Amerikaanse landen en wordt door jong en oud gedanst.

Salsa dans je in een vierkwartsmaat wat gekenmerkt wordt door het zetten van telkens 3 stappen met een pauze. Oftewel de dans bestaat uit 8 tellen (2×4 tellen) waar men van elke 4 tellen 1 tel rust neemt.

Wereldwijd danst men salsa hoewel er wel verschillende stijlen zijn om salsa te dansen.        

Wat is bachata?

De bachata is eigenlijk een modernere versie van de amarque. In de jaren negentig van de vorige eeuw maakte de muziek op de Dominicaanse republiek een verandering door. De muziek werd moderner; andere teksten, elektrische gitaren in plaats van de akoustische gitaren en de muziek werd beïnvloed door andere muziekstromen als hiphop en de R&B. Op deze wijze werd een veel groter publiek getrokken, waardoor de muziek meer mainstream op de Dominicaanse republiek werd en het zijn dubieuze reputatie van zich afschudde.

De betekenis van Bachata is “een (ongeorganiseerd) feestje of feestgedruis”. De betekenis is de duidelijkste overgang tussen amarque en bachata, maar aangezien in de platen vreugde en melancholie samengaan is de overgang van amarque naar bachata niet zo duidelijk weer te geven als uit de tekst lijkt. Sommigen vinden het beiden dezelfde muziekstijl met twee verschillende benamingen waarbij momenteel de benaming bachata wint.

Niveau’s

Salsa L.A. style on 1

Beginners:

In dit niveau zullen alle basis pasjes van de salsa aan de orde komen. Tevens zal er bij de eerste lessen aandacht worden besteed aan merengue. In dit niveau zal ook veel aandacht worden besteed aan lichaamshouding en lichaamsbeweging. Na afloop van deze cursus zullen de cursisten de basis pasjes beheersen en een aantal korte figuren uitvoeren.

Beginners 1:

Na kennis te hebben gemaakt met de basis pasjes van salsa en merengue kunnen de cursisten beginnen met dit niveau. Hier zullen de geleerde technieken van beginners verder verfijnd worden en er zullen ook nieuwe technieken en draaien bijkomen. Na afloop van deze cursus zullen de cursisten zelfstandig de maat kunnen houden en wat langere figuren kunnen maken.

Beginners 2:

In dit niveau zal verder gewerkt worden naar perfectie van de geleerde technieken en draaien. Er zullen ook veel nieuwe technieken bijkomen die voor de dame als heer wat pittiger zijn. De geleerde technieken in dit niveau zullen verder in het hogere niveau steeds vaker voorkomen, maar op een wat hoger tempo en moeilijkheidsgraad. Het succesvol afronden van dit niveau is zeer essentieel, want hier wordt de basis gelegd Voor wat langere, moeilijkere figuren en voetenwerk.

Advanced 1:

Na succesvolle afronding van niveau Beginners 1 & 2 kunnen de cursisten wat snellere muziek aan. In dit niveau zijn de cursisten zich aan het voorbereiden voor de spectaculaire salsa .  Hier zullen technieken zoals dubbele spins en wat langer voetenwerk aan de orde komen.

Advanced 1 & 2:

Nu kan het echte werk gaan beginnen. Bij Advanced 1 & 2  zullen de figuren wat ingewikkelder worden en het voetenwerk wat sneller. Advanced 1 wordt gezien als kennesmaking met show time salsa. Na afloop van Advanced 2 zullen de cursisten met uitstraling en souplesse op snelle nummers moeilijke figuren en voetenwerk kunnen uitvoeren.

Bachata morderna/romantica

Bachata:

Hier hoeft men helemaal niet voor te kunnen dansen. We beginnen lekker vanaf nul om de unieke basispasjes van de bachata goed onder de knie te krijgen. In deze cursus zal de maat houden en heupbeweging zeer belangrijk zijn.

Bachata 1:

Na de het succesvol afronden van bachata 1 of het beheersen van de basispasjes gaan wij hiermee verder. Hier de bachateras in wording nog meer basispasjes en figuren leren. Hier zal ook voetenwerk aanbod komen om de nog niet bachaters jaloers van te maken. Figuren die hier aanbod komen, zijn bedoeld om van de dans te genieten, deze zijn zeer uitvoerbaar.

Bachata 2:

Voor de echte bachateras. In deze cursus gaan we lekker swingen met veel heup beweging, shines en leuke figuren. Zo bachateras put your dancing Shoes on!!